Често задавани въпроси

Какво е WSE ?

Медиен проект, базиран на интернет технологиите, за разпространение на масова информация във сферата на културата и по специално на сценичните изкуства.

Вижте подробности


Как да се регистрирам ?

Регистрацията е абсолютно безплатна. Необходимо е да въведете актуален имейл, парола по ваш избор, вашите имена и телефон за контакти.

Необходимо е да се запознаете и да приемет условията за ползване на сайта.

След кликване върху бутона регистрирай ще получите имейл с линк за потвърждаване на вашата регистрация. Това е необходимо от съображения за сигурност с цел предотвратяване злоупотреба с ваши данни.

Пояснително видео


Какво може да правим след като се регистрираме?

След като се регистрирате може да публикувате новина или цяла публикация.

Освен това може да добавяте събития, но за целта е необходимо в секция добави детайли да се регистрирате като физическо или юридическо лице и да попълните съответните полета.

Едва тогава може да добавяте събития и снимки към тях.

Освен това имате възможност да качвате видео материали от ваши събития или други по ваш избор в съответните категории. Трябва да имате в предвид, че публикуването им става след предварително администраторско одобрение.

Целта е да се предотварати публикуването на материали с нецензурно съдържание, като порнографски, екстремистки, радикални и други неподходящи с тематиката на сайта. 

Пояснително видео


Какво означава събитие?

След като сте се регистрирали във сайта и сте избрали организационната форма, имате възможност да добавяте събития свързани например с регистрираното от вас читалище и да публикувате информация във връзка с тях, както снимки и видео материали.

Събитията могат да бъдат фестивали, семинари, открит урок, лекция, мастер клас и др.

Може да добавяте събития към всички регистрирани от вас физически и/или юридически лица.

 


Как да създам събитие?

Отидети в Моят профил » Добави детайли » Събития » Добави ново събите 

След това попълнете детайлите и побликувайте събитеито.

Пояснително видео


Как да създам новина?

Отидете в Моят профил » Мойте новини » Добави новина

След това попълнете детайлете и побликувайте новината

Пояснително видео


Какво означава физическо лице?

Когато представлявате сам себе си, регистрацията ви във сайта ще бъде като физическо лице.

Можете да добавяте по същия начин през вашия профил информация за ваши познати и хора които нямат възможност или се затрудняват да работят с компютри, таблети и други електронни устройства но желаят да станат част от голямото семейство на WSE.


Какво означава юридическо лице?

Юридическото лице е фикционна организация от/на хора с установено устройство и обособено имущество, призната по силата на закона за самостоятелен носител на права и задължения.

Юридическите лица биват:

  • по силата на публичното право - държавни, общински и други муниципално, пр. общински съвет, държавни и общински предприятия за осъществяване на стопанска дейност;
  • по силата на частното право - корпорации, кооперации, сдружения с идеална (нестопанска) цел (сдружения и фондации), търговци (търговските дружества) без едноличните търговци и т.н.

От гледна точка на регистрацията в сайта към посочените по горе спадат и едноличните търговци, танцовите колективи, вокалните групи и театрални трупи, оркестри и т.н.