X юбилеен Международе фестивал на детско юношеското творчество «ПАДІЮН-ЄВРО-ДАНС».

X юбилеен Международе фестивал на детско юношеското творчество  «ПАДІЮН-ЄВРО-ДАНС».

03 ноември 2015

На 29 и 30.10 2015 г. в гр. Ужгород се проведе X юбилеен Международен фестивал на детско юношеското творчество «ПАДІЮН-ЄВРО-ДАНС». 2015 г.

От 29-31 октомври в Закарпатският Двореца на децата и младежта "PADIYUN» гр. Ужгород,  се проведе десетото издание на Международен конкурсен фестивал на детското и младежко танцово изкуство  "ПАДИЮН-ЕВРОДАНС 2015"

В Ужгород пристигнаха над  1200 участници от 16 области  на Украйна, също така колективи от  Унгария и Словакия. Повече от 40 колектива в  три конкурсни дни се състезаваха и показваха своите творчески учения в областта на танцовото изкуство. Това колоритно събитие, обединени Изтока и Запада, на отново доказа, че Украйна – и единна и гостоприемна страна.

Участниците бяха оценени от компетентно международно жури. Гранд При получи  фолклорен танцов ансамбъл "ДРУЖБА" Дворец на децата гр. Ровно.

Във фестивалните дни децата взеха участие в Мастер класовете дадени от видни специалисти в танцовото  изкуство:

  • Роман Горбач от гр. Киев – Хореограф STB (Украйна) и международно телевизионен канал LBC (. М Бейрут, Ливан), главен хореограф на телевизионното шоу "Всеки танцува", " StarAcademy »Хореограф на Украйна.
  • Елена Буднитска , гр Днепропетровск - президент на троческа ассоциация  "AZDance", художествен ръководител и директор на театър училището на модерни танци "Потоци".

Закриване и награждаване на участниците в конкурсният фестивал "PADIYUN EURO DANCE-2015" се проведе на 31 октомври най-голямата сцена в гр. Ужгород  - Музикално драматичният театър В гала концерта, който се превърна в изключително художествено събитие в нашия град, победителите представени най-добрите си номера от аудиторията.

Като специален гост на фестивала беше поканен г-н Димитър Тодоро – председател  на Асоциация български фолклор и управител на Еврогрейд.

Той лично връчи приза Гранд – При на победителят, който получиха не хсамо най - високото отличие на фестивала, но и правота да участват  в XV – Международен фестивал Приморско 2016 година.

Галерия

участници 2015
участници 2015
участници 2015
участници 2015
участници 2016
участници 2015
Директора на Двореца на децата Светлана приветства всички участници
Гранд - Призьорите - Ансамбл Дружба
Директора на Двореца надецата приветства г-н Тодоров и неговата съпруга
Гранд Призьорите от фестивала получиха високо признание на цялата публика и правота да участват на фестивал на Еврогрейд